A kihívás

205 55 r16 nyári gumi árak csak néhány szám, néhány betű és az internet segítségével minden lehetőség elém tárul. A nővérem kért meg, hogy segítsek neki az autójához új gumikat vásárolni. Azt mondta, hogy én férfiként, kellene értsek ehhez. Persze én titokban jót nevettem ezen, hiszen az, hogy valaki ért vagy sem a gumikhoz, vagy bármihez, amit férfias vagy nőies dolognak nevezünk, nem attól függ, hogy az illető férfi vagy nő, hanem inkább attól, hogy hogyan nevelték és mi érdekli. Minket, a nővéremmel együtt édesanyánk és nagymamánk nevelt, szóval nem sok leckét kaptam autógumikból és más cuccokból, csak annyit, amennyit a testvérem is. Oké a számítástechnika érdekel, arról szeretek olvasni és minél többet megtudni, de ez csak azért van, mert tinédzserkoromban, amikor megjelentek az első, számunkra is elérhető számítógépek Magyarországon, nem győztem betelni a csodálkozástól. De mivel a matekhoz sosem értettem, eszembe sem jutott, hogy informatikus legyek. Ezt a blogot is csupán kedvtelésből írom az új számítógépese kütyükről. Nyílván egyre többet tudok erről a témáról, de még ezzel kapcsolatosan sem mernék túl nagyot lépni, például eszem ágában sem lenne össze rakni egy számítógépet darabkáiból, hiszen soha nem csináltam ilyesmit és valószínűleg elrontanám.

Na de vissza a témafelvetésemre. A nővérem egy cetlin hozta ezeket a számsort, vagy nevezzük akárminek: 205 55 r16 és a kezembe nyomta, majd hangosan kijelentette, hogy ő szeretné, ha vennék neki ilyen gumikat. Szegény, nem szégyen, de én meg kellett kérdezem, hogy egyáltalán milyen gumikról beszél (én sosem vizsgáztam le és nem vezetek autót).

-Hát nyári gumiról az autómra. A szomszéd mondta, hogy ilyen kell rá! sápogta idegesen.
-És akkor miért nem kéred meg Őt, hogy segítsen? vágtam vissza bosszúsan.

Már mindketten közel voltunk a negyvenhez, de azért nagyon könnyen össze tudtunk kapni, pont mint fiatal korunkban. Édesanyánk, aki ekkor már nagyon öreg volt, már megszokta, hogy folyton így viselkedünk. Azt hiszem, hogy megértette, hogy mindent félre téve, nagyon szeretjük egymást és ezek a morcos pillanatok nem fogják soha tönkre tenni az igazi kapcsolatunkat.

205 55 r16 nyári gumi árakÉs azt hiszem igaza is van. Soha nem tudtam öt percnél tovább haragudni a testvéremre, és most is, már aznap este neki fogtam utána olvasni, hogy mi fán terem ez a nyári gumi. Mivel sokat olvasok a számítástechnikai újdonságokról, megszoktam, hogy érdemes különböző fórumokon olvasgatni és megtudni minél több valós ember tapasztalatát az adott termékkel/szolgáltatással kapcsolatosan. Órákig a 205 55 r16 nyári gumikról olvasgattam. Időközben rájöttem, hogy több márkának is van ilyen terméke, tehát el kezdtem márkák szerint is utána olvasni a véleményeknek. Aztán bővítettem a keresőben a kulcsszavakat, és rákerestem a 205 55 r16 nyári gumi árak kifejezésre. Nagyon féltem, hogy mit fogok látni, pedig nem is a saját pénzemről volt szó. Az első találatok között találtam egy gumidiszkontot, ahol többféle márka termékeit is árultak, valamint információk voltak a nyári gumikról. Több órás olvasgatás után is, ezen az oldalon még mindig tudtam találni hasznos, és számomra addig ismeretlen információt, szóval nagyon megtetszett. Kiválasztottam a nyári gumikat és írtam egy e-mailt  a nővéremnek az árakkal, na meg aztán, hogy hova kéri a gumikat. Azonnal felhívott, a hangjában hatalmas bizonytalanság csengett.

Te, én még egy percet sem gondolkodtam azon, hogy ki fogja ezt nekem kicserélni, vagy bármi. Gondolom, el kell menjek valami műhelybe a kerekekkel. De hozzám hiába rendeljük, én tömbházban lakom.

Még egy kis ideig hagytam, hogy aggodalmaskodjon és közben észre vettem, hogy teljesen össze keveri a kerék és a gumi fogalmást. Miután befejezte a hangos gondolkodást, döntésképtelenségében rám mordult, hogy én is mondjak valamit. Tudtam, hogy nagyon meg fogom bánni, amit csináltam, de több perces csend és félrebeszélés után mondtam csak el, hogy a gumidiszkontnak, ahonnan rendelni tervezek, olyan lehetősége is van, hogy a saját telephelyeikre rendeljük a termékeket és akkor, ők ott ki is cserélik azonnal. O a kedves nővérem csak úgy forrongott a vonal másik oldalán. Persze örült, hogy megvan a megoldás, de mérhetetlenül haragudott rám, amiért ennyi ideig az idegeivel játszódtam.

Másnap megrendeltem a termékeket, aztán a többit a nővéremre bíztam. Azt hiszem minden gördülékenyen ment, mert többet nem zaklatott az üggyel. No, nem mintha bántam volna, hogy segítenem kellett neki. Sőt! Örültem, hogy tanulhattam valami újat.