Csak egy számítógép kell ahhoz, hogy megtaláld a legjobb váltóolajat a piacon!

Egy számítástechnikai cégnél dolgozom. Mondanom sem kell, hogy ez azt jelenti, hogy többnyire számítógépes guruk vagyunk, akik ezen életforma minden kis részét ismerik. Egy humoros történetet szeretnék elmesélni.
Tudni kell rólunk, hogy igyekszünk a monoton hétköznapokat időről időre feldobni néhány humoros játékkal, viccelődésekkel. Ezen játékok egyike a „fogadjunk, hogy én találom meg gyorsabban” játék. Amely annyit tesz, hogy ha bármelyikünknek bármilyen hétköznapi problémája adódik, és azt megosztja a társaival, egy bekiabálással be lehet indítani a folyamatot, ami pedig nem más, mint a „fogadjunk, hogy én találom meg gyorsabban” jelmondat. Ekkor mindenki az adott témával kapcsolatosan, a lehető leggyorsabban próbál meg megoldást találni, a számítógép és az internet segítségével.

Tegnap napközben is egy ilyen nap volt. Arról meséltem a kollegáimnak, hogy az autószerelőm jelezte, hogy szükség lesz váltóolaj cserére az autómban, és kérdezte, hogy rá bízom e a választást és az olaj beszerzését, vagy esetleg szeretnék én utánajárni a dolgoknak. Viszont sajnos nem vagyok egy nagy mestere se az autóknak, főleg nem a váltóolajoknak, ezért talán egy kicsit elhamarkodott volt kijelentenem azt, hogy én is utána nézek a dolgoknak.

És ekkor történt meg a jelmondat bekiabálása, ami ez esetben arra vonatkozott, hogy ki az, aki a leghamarabb megtalálja azt a váltóolajat, ami számomra árban is és hasznosságban is a legmegfelelőbb. Persze ilyenkor az érintett nem vesz részt a versenyben, csak ha nagyon szeretne. Én ez esetben úgy voltam vele, hogy örömmel bízom a kollegáimra ezt a becses feladatot.

Úgy 15 perc feszült billentyűzet – és egérkattogtatás után az egyikőjük felkiáltott, hogy megtalálta. Ilyenkor a csapat egy kollektív zsűriként veti össze az eredményeket, ez most is így történt. Albert a kollegánk talált egy olyan weboldalt, ami kifejezetten autókhoz tartozó olajokkal foglalkozik. Ezen belül is, igen csak széles választék volt váltóolajok terén. Mindenki rákeresett és összevetette az álltaluk talált oldalakkal, mint egy kontroll, hogy valóban ez e a tökéletesen megfelelő.

Majd mindenki elismerően belátta, hogy igen tényleg ez a lehető legjobb olaj webshop, ahonnan bármit, esetünkben most váltóolajat érdemes rendelni. A győztes ilyenkor mindig kap egy strigulát a neve mellé és a hónap végén összesítjük, és különböző ajándékokat osztunk ki a nyertesek között. Nagyon élvezem az ilyen típusú megpróbáltatásokat, arról nem is beszélve, hogy ennyi ember informatikai tudását összevetve igen csak hatékonyan lehet megoldásokat találni hasonszőrű problémákra. Ettől még mindenki koncentráltan folytatja a munkát, csak van egy kis fellélegzés, amikor kiszellőztetjük a fejünket.

Egy szóval, hála a kollegáknak és ennek a humoros játéknak, most már tudom, hogy honnan és, hogy milyen váltóolajat vásároljak az autómhoz.