Így váltam a család hősévé

Informatika és háztartási gépek: a kettő bizony nem egy kategória. No, de magyarázhatom én ezt a páromnak, aki szerint minden kütyü férfi dolog, és egy kalap alá veszi őket…

No de ne szaladjunk ennyire előre. Tudni illik, és nem is tagadhatom, hogy a számítástechnikában mindig is otthonosan mozogtam. Még ha nem is ment mindig minden profi módon, a felhasználói szintű ismeretek mindig a helyükön voltak. Igazából élveztem is, hogyha engem kértek meg a családtagok, rokonok, hogy segítsek valamiben.  Nemrégiben azonban teljesen más feladatot kaptam: a feleségem – bízva a tudásomban -, rám bízta, hogy segítsek neki megfelelő ár-érték arányú konyhafelszerelést találni. Jogos a kérése, hiszen, ha már egyszer felújítunk, akkor itt az idő ezeket is kicserélni. 

Sajnos én és a konyha nem vagyunk barátságban. Ebből fakadóan a konyhagépekkel sem ápolok jó viszonyt: igazság szerint az alapvető funkciójuktól több infóm nem volt rólunk. Innen szép nyerni! 
Elkezdtem magam kiképezni konyha témában. A beszerzendő háztartási eszközökről kaptam egy listát a ház úrnőjétől, így könnyebb volt elindulni. Hamar képbe is kerültem, azonban volt egy kis bökkenő: mivel a mi pénztárcánk is véges, így ki kellett találnom, hogyan szerzek be mindenből egy, a paramétereknek megfelelő, mégis megfizethető árú termékeket. 

A kutatásom közben a sors velem volt, hiszen rátaláltam egy remek weboldalra. Az akcioleso.hu-n ismert nagyáruházak akciós termékei elérhetőek. Tetszett, hogy rendkívül átlátható: át tudtam nézni a kínálatot boltonként is, valamint az akciós újságok áttekintése is rögtön adott egy mankót. 
Megmondom őszintén, itt egy kicsit el is kalandoztam, bár legnagyobb áruházak aktuális kedvezményei között ez nem is olyan nehéz. Éreztem, hogy ez olyan szeglete lesz az internetnek, amelyet rendszeresen fogunk használni. Egy helyen elérhető az élelmiszerüzletek, különböző patikák, drogériák kínálata, de a divatcikkek között is bőven lehet válogatni. Ami különösen tetszett, hogy sok esetben már ezen az oldalon is megtalálom azt a linket, melyről megrendelhető az adott akciós termék, így még ki sem kell mozdulnom otthonról. Olyannyira megtetszett, hogy már a karácsonyi ajándékok listája is kezdett összeállni a fejemben, pedig soha nem gondolkozom ennyire előre. 

Az én esetemben épp a Media Markt termékei lettek a befutók. Az aktuális akciós katalógusban mindent megtaláltam, ami kellett, és még a büdzsé kereteit sem léptem át! 
Volt is nagy csodálkozás otthon, amikor a frissen beszerzett háztartási eszközök árát kimondtam. Mivel mindenből pont olyat szereztem, amilyet a feleségem megálmodott, a kiváló ár csak hab volt a tortán.
Az által, hogy megoldottam a felújításunk egyik kulcsfontosságú feladatát, rögtön a család hősévé avanzsáltak. Természetesen nem utasítottam vissza ezt a címet.
A feleségem érdeklődve kérdezte, hogyan sikerült mindezt, így beavattam a titkomba. Az elmondottak már az elején szimpatikusak voltak számára, de amikor megtudta, hogy nem csak a Media Markt aktuális akcióit tudja itt elérni, akkor csillant fel a szeme igazán! 

Igaz, hogy az utóbbi időben már nekem is sorba kell állnom, ha a számítógép elé akarok ülni, de be kell valljam, a spóroláson felül is van egy hatalmas előnye ennek az oldalnak: végre nem kell végig járnom az összes üzletet, ha épp bevásárló túrára készülünk! A szatyorcipelés, próbafülkék előtti várakozás és sorok közti, véget nem érő mászkálás ideje lejárt. Ehelyett csupán leülünk közösen, és együtt kiválasztjuk a szükséges dolgokat. Ha ezt egyszer a többi férfi is megtudja, biztos vagyok benne, hogy nem csak a családom fog hősként tekinteni rám!