Programozói lét, különleges igényességgel

natur szappanA programozói munkám során, egész nap a gép előtt ülök, viszont az előítéletekkel ellentétben, nem vagyok hanyag, a külsejére és tisztaságára igénytelen. Sajnos egy gépet többen is használunk, ezért nagyon szeretek odafigyelni a kollégáim, társaim higiéniájára. Ezért szeretem a házilag készített, kézműves szappanokat gyakran használni kézfertőtlenítésre az irodában is. Ezeket azért részesítem előnyben, mert teljesen megbízhatóak.

A munkahelyemen is ragaszkodom ezekhez a termékekhez, mivel itt könnyebben terjedhetnek a fertőzések. A mosdóba én szoktam gondoskodni arról, hogy mindig rendelkezésre álljanak a megfelelő tisztálkodási szerek. Egy weboldalról szoktam megrendelni, amikor már fogyóban van. Nagyon praktikus, mert otthonra és az irodába is egyszerre rendelem. Csak, és kizárólag, 100%-ban természetes alapanyagokból készült termékeket használok. Otthon is törekszem arra, hogy amit lehet, házilag oldjak meg. A felmosáshoz, vízkőoldáshoz és fertőtlenítéshez például ecetet, szódabikarbónát és citromsavat használok. A személyes tisztálkodáshoz is előnyben részesítem a natúr alapanyagokat, mint például a natúr szappant.

A kedvencem a mentás, mert ez növényi alapanyagokból készült. Akár otthon is el lehetne készíteni, de szerencsére találtam egy kis vállalkozást, akik kézműves tisztálkodási szereket gyártanak. Kizárólag természetes alapanyagokból készítik a szappanokat is. A mentás szappan például menta virágot, napraforgóolajat, olívaolajat és kókuszolajat tartalmaz. Mindezt persze, elszappanosított formában. D-, E-, K-, A-vitaminokat, valamint magnéziumot, kalciumot és béta-karotint is tartalmat. Ezek biztosítják a bőr megfelelő ápolását.

A szappanon kívül, igyekszem odafigyelni, hogy minden tisztálkodási szer, amit használok, bőrbarát, natúr alapanyagokból készüljön. Sokféle kozmetikai terméket használok, mindegyiknek megvan a maga funkciója. Testápolót, tusfürdőt, arckrémet, bőrradírt is alkalmazok. A bőrradírt azért használom, mert könnyedén eltűnteti az elhalt hámsejteket, szabad utat biztosítva a természetes arckrémem felszívódásának. Azt vettem észre azonban, hogy a kézműves szappanok használatával a bőrradírt is kevesebbszer kell használnom. Hasonló funkciókat ellát a szappan is.

A natúr tusfürdőm, amit nap, mint nap használok, semmiféle bőrirritációt nem okoz. A zuhanyzás után, mindig használok testápolót is, mert üde és tiszta érzetet ad. A bőrt hidratálja és ellátja a szükséges tápanyagokkal. Vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Fontos odafigyelni, hogy a zuhanyzás után ne száradjon ki a bőrünk. A vízben ugyanis, rengeteg megszűretlen, kémiai anyag található, amit sajnos nem lehet elkerülni. A testápoló viszont kárpótolja a bőrt.

A natúr alapanyagokból készült termékek finoman ápolják a bőrt. A legtöbben nem fordítanak túl nagy figyelmet a bőrük ápolására, pedig ez az egyik legfontosabb szervünk. Megvéd minket a külvilágból érkező hatásoktól, közben pedig összeköttetést is biztosít. Fontos érzékszervként funkcionál, a megfelelő ápolást teljes mértékben megérdemli.