A nextapro.hu-nak köszönhetően végleg Debrecenbe költözhettem

Informatikus vagyok, programozóként dolgozom négy éve. Nagyon szeretem a munkámat, mert mindig is nagyon érdekelt a számítástechnika, a programok írása, az elektronika, és már gyerekkoromban elkezdtem a számítógépekkel és szoftverekkel kapcsolatban olvasni, szakkörökre járni. Most pedig megvalósítom az álmaimat, amikor saját magam írom meg a megrendelt vagy magam által kitalált szoftvereket, programokat.

Új munkahely – új lakás?

Egész jó a munkahelyem, viszont mindig nyitott vagyok új helyekre, lehetőségekre. Egyelőre nincs családom, úgyhogy nem köt semmi a városhoz, ahol élek, csupán itt ragadtam az egyetem után és itt helyezkedtem el. Pár napja azonban jelentkeztem egy állásra Debrecenben, ami nagyon szimpatikus volt és új kihívásokat állítana elém, úgyhogy beküldtem nekik az önéletrajzukat, ami alapján el is hívtak személyes interjúra Debrecenbe. Nagyon izgatottan indultam útnak, az egész vonatúton az interjúra készültem, vetítettem le az agyamban az esetleges kérdéseket és válaszokat. Szerencsés kimenetelű lett az interjú, már aznap megtudtam, hogy felvettek dolgozni és jövő hónapban már kezdhetek is.

Boldogan mondtam fel az előző helyen, mert tudtam, hogy az új munkahelyemen csodálatos dolgok várnak rám. Volt egy hónapom megoldani egy kérdéses dolgot: hogy hol fogok lakni Debrecenben. Szerencsére van ott pár ismerősöm, akik ha nagyon muszáj, ki tudnak segíteni, de sokkal inkább egy saját lakásra fájt a fogam. Nagyon tetszik maga a város is, mindig elbűvölt, akárhányszor ott jártam, úgyhogy biztos voltam benne, hogy nem nyúlok mellé egy debreceni lakás megvásárlásával.

Egy apróhirdető oldalon találtam sok lehetőséget

Egyik este leültem a gépemhez rákeresni az interneten, hogy van-e eladó lakás Debrecen környékén, vagy ami a legjobb lenne, Debrecenben. Találtam egy apróhirdetéses oldalt, aminek nextapro.hu a címe. Itt nagy megkönnyebbülésemre nagyon sok lehetőséget találtam eladó lakás terén Debrecenben. Kiválasztottam a ‘lakás’ kategóriát Debrecen településen és a környéken is mindenesetre. Amikor rámentem a kategóriaválasztó fülre, legördült egy csomó lehetőség. Nemcsak lakással vagy ingatlannal kapcsolatos hirdetéseket lehet találni, hanem többek között jármű, háztartás, állás, műszaki cikkek, sport, hobbi, ruha, szolgáltatások, állatok vagy mezőgazdaság kategóriában is vannak bőven eladó dolgok.

Az ingatlan kategóriáján belül sem csak lakást lehet találni, hanem nyaralót, üzlethelyiséget vagy irodát, garázst, telket vagy akár raktárt. Ezen belül is ki lehet választani, hogy keres vagy kínál jellegű terméket keresel. A találatok szűkítése után három hosszú oldalnyi találatból böngészhettem az eladó lakásokat Debrecenben. Az “olcsóbbak elöl” listázási módot választottam, majd elkezdtem egyenként rákattintgatni a hirdetésekre. Az eladó lakások adatai nagyon részletesen meg voltak adva. Ez nagyon praktikus, mert így táblázatba szedve lehet megtekinteni a lakás paramétereit, mint például a típusát, állapotát, az építés évét, a komfortot, valamint, hogy a lakás rendelkezik-e klímával, pincével, kerttel, árammal és vízzel.

Nemsoká teljesen új életet kezdhettem

Ezeken kívül van még hely egy részletes leírásnak, ahol az ingatlan további tulajdonságaiba avathat be az eladó. Ezekből az adatokból már nagyon egyszerűen el tudja dönteni a potenciális vásárló, hogy melyik lakást éri meg neki a legjobban megvenni. Nem beszélve a képekről, amelyek pedig megadják a végső löketet a döntéshez. Találtam is egy pár lakást, amik nagyon megtetszettek és megfizethetőek is voltak a számomra. Ezeknél felvettem a kapcsolatot a hirdetővel. Meg is beszéltem velük találkozókat, amikor megnézem a lakásokat. Felutaztam Debrecenbe és meglátogattam a nekem tetsző lakásokat. Már aznap eldöntöttem, hogy melyikbe fogok beköltözni, úgyhogy meg is kötöttük a szerződést az eladóval.

A következő héten egy barátom segítségével el is kezdtem felhordani a cuccaimat, hogy minél hamarabb belakjam a lakást, és csak azok a szükségem holmik maradtak az előző albérletemben, amikre az utolsó munkanapjaimon még szükségem lesz. Nagyon szeretek Debrecenben élni azóta is, imádom az új munkahelyemet és a várost is, nem beszélve a városról. Az egyik projektemnek köszönhetően pedig megismertem egy lányt, aki azóta már beköltözött hozzám és együtt élünk az új, saját lakásomban.