A feleségemtől kaptam a legszebb ajándékot

Amióta az eszemet tudom, nagyon fontos számomra a motorozás. Szinte az első helyen szerepel az én kis listámon, és ennek tudatában jött hozzám feleségül Márti, a nejem. Kicsit már talán megszállott is vagyok, de ez a szerelem a gyerekkorom óta tart. Márti nagyon türelmes nő, nem azért van vele óriási szerencsém. Róla egyébként azt kell tudni, hogy számítástechnikát tanít egy általános iskolában, és ott is ismerkedtünk meg, mivel én pedig ott vagyok a testnevelő tanár. Még pár hete egy kicsit gyanús volt nekem, hogy már rég kicsengettek mégse jött még ki, pedig megbeszéltük, hogy találkozunk, és együtt megyünk haza. Én vártam rá, majd azt mondta, lefagyott az egyik gép és meg kellett várnia, amíg újraindul, és ki tudja kapcsolni rendesen. Előfordult már hasonló, éppen ezért nem is foglalkoztam ezzel tovább. Majd jött a szülinapom, és a Mártitól kapott ajándékom nem más volt, mint egy motoros csizma. Nagyon jól tudta, hogy mennyire vágyok már egy új motoroscsizmára és elárulta, aznap ezért vártam rá, mert otthon nem lett volna alkalma megrendelni nekem, így viszont volt rá lehetősége. Óriási nagy öröm volt ez a számomra, mert már nagyon érett, hogy legyen egy új motoros csizmám, tekintve hogy a régit már nagyon elhasználtam. Szinte azt hittem, hogy könnybe lábad a szemem, amikor megláttam a feleségem ajándékát, és amikor felpróbáltam, akkor könnybe is lábadt a szemem.

El sem tudtam volna képzelni szebb ajándékot a születésnapomra, de az még szebb ajándék volt, hogy Márti emlékezett arra, hogy pontosan melyik motoros csizmát szerettem volna megvenni magamnak. Ami pedig szintén egy meglepetés volt, hogy Márti úgy vette meg nekem ezt a motoros csizmát, hogy titokban spórolta rá össze a pénzt úgy, hogy tudom, mennyire ki vagyunk számolva minden egyes hónapban, én pedig észre sem vettem, hogy folyamatosan félrerakott rá. Ezek után úgy érzem, nekem is valami nagy ötlettel kell előállnom, hiszen neki is nemsokára lesz a születésnapja, de nem vagyok benne biztos, hogy értek annyira magassarkú cipőkhöz, mint ő a motoros csizmákhoz. Többféle magassarkú cipőről is beszélt már nekem, de őszintén szólva, nem jegyeztem meg, hogy melyik az, amelyiket valóban szeretné, szóval mindenképpen kell még egy kicsit puhatolóznom. De az is lehet, hogy ráírok az egyik barátnőjére és tőle fogom megkérdezni. De az is lehet, hogy Márti igazából egy motoros csizmára vágyik, és nem is magassarkú cipőre, de úgy érzem, ennyire még nem sikerült megfertőznöm őt a motorozással.

Nem tudom egyébként, hogy mennyire lenne kapható a motorozásra, hiszen hogyha autóval megyünk, akkor is sokszor szokott rám szólni, hogy túl gyorsan megyek. Mint tudjuk, a motorozásnál sokkal jobban érzi az ember a sebességet. Márti egyelőre nem mondta azt, hogy szeretne velem eljönni motorozni, kicsit fél attól, hogy kétkeréken mennénk, és ezáltal sokkal veszélyesebbnek gondolja az egész folyamatot. Pedig ő is szeretné motorozást, ha tudná, hogy mennyire felemelő érzés, amikor érzed a természet illatát, amikor megcsapja az orrodat a friss tavaszi szellő, és érzed azt az óriási szabadságot, amit a motorozás tud csak megadni.

Én testnevelő tanár léven, sokkal jobban vonzódom sportokhoz, ilyen például a motorozás is. Márti, mint ahogy már mondtam, számítástechnika tanár, ezáltal neki sokkal jobban fekszenek az egyhelyben ülős programok. Pedig jó lenne, hogy ha a feleségem is megszeretném motorozást, mert akkor könnyebben választanék neki születésnapi ajándékot, tekintve, hogy eléggé otthon vagyok a motoros témában, és pont most láttam egy nagyon jó kis női motoros csizmát, ami biztosan tetszene neki.