A napelemes rendszerről is az interneten olvastunk először

A napelemes rendszerek támogatása fontos dolog, legalább is én úgy gondolom, és ahhoz, hogy ezeket a rendszereket támogatni tudjuk, fontos a számítógép és az internet is. Hiszen ezek segítségével, sokkal könnyebben és gyorsabban eljut a napelemes rendszerek használata az emberekhez. Sokan csak annyit tudnak róla, hogy drága a felszereltetése, pedig nem ez a legfontosabb dolog, illetve én úgy gondolom, hogy az embereknek nem erre kellene egyből asszociálniuk, ha a napelem rendszerről van szó.

Ahhoz, hogy valaki erről tájékozódni tudjon, az internet tényleg a legjobb megoldás erre, hiszen rengeteg információt össze lehet így gyűjteni a napelemekről, de bármi másról is. Az internet olyan, mint egy hatalmas nagy lexikon, így természetesen minden érdekes és hasznos dolog ott van, ami érdekli az embereket. Persze van az internetnek is árnyoldala, de ez egy más téma.

napelemes-rendszerek-támogatasaA napelem rendszer szerintem nagyon jó, a belefektetett pénz és energia megtérül egy idő után és nagyon jó dolog egy család számára, ha nem kell fizetnie még a villanyszámlát is. Ráadásul ez a rendszer mivel alternatív energia felhasználást jelent, még környezetvédő is, aminek én külön örültem, mikor ezt legelőször meghallottam. Vagyis jobban mondva azt, hogy létezik ilyen rendszer. Ugyanis évekkel ezelőtt mi is felszereltettük a házunkra a napelem rendszert és azóta is tökéletesen működik. Mi is legelőször az interneten olvastunk róla, úgy vettük fel aztán egy napelemes céggel a kapcsolatot.

A feltelepítése a napelem rendszernek elég gyorsan ment, nem kellett hónapokig szórakozni ezzel és nagyon egyszerű volt a kapcsolat felvétele is a céggel, aminek külön örültünk, hiszen volt már más olyan cég – igaz, teljesen más témában-, akikkel egyszerűen lehetetlen volt a kapcsolat felvétel, ezért megbízhatatlannak tartottuk, sőt, még mindig annak tartjuk őket, és az ismerőseinknek is szóltunk, hogy őket nem ajánljuk.

Emlékszem, hogy a szüleim, amikor felszereltették a napelemes rendszert, milyen izgatottak voltak. Nagyon tetszett nekik a rendszer működése, és az is, hogy a cég milyen megbízható. Tudták, hiszen alapos tájékoztatást kaptak, hogy a rendszer nem két nap után fogja visszatermelni a belefektetett pénzt, viszont a szüleim teljes lázban égtek már akkor, hogy milyen jó dolog ez. Valószínűleg leginkább anyukámtól örökölhettem a türelmetlenségemet, de megtanultam ezt is kezelni, de emlékszem rá, hogy ő milyen türelmetlennek tűnt, amikor mondták, hogy a megtérülése a rendszernek nem egy pár napos dolog lesz. Persze nem sajnálta, meg nem volt emiatt mérges, csak simán izgatott és türelmetlen volt egy kicsit.

Ugyanilyen volt akkor is, amikor a számítógépet tanulta meg kezelni. Nagyon kíváncsi volt és sok mindent akart egyszerre. De nem értette meg elsőre, hogy mindent egyszerre nem lehet megtanulni, mert össze fogja keverni a dolgokat. De aztán egész hamar belejött a dolgokba. Most már végre nem nekem kell mindent megkeresnem az interneten, ha szüksége van valamire, hanem már ő is meg tudja nézni. Sőt, most már azt csinálja, hogy a konyhába kiviszi a laptopot, és vagy zenét hallgat rajta, vagy főzős videókat néz és receptet gyűjt. Aminek én örülök, mert új dolgokat főz és süt, és nagyon imádom, amiket csinál. Még jó, hogy járok sportolni, így nem hízok el a sok finomságtól.

Most, hogy már amúgy a napelem rendszer telepítésén is egy ideje túl vagyunk, sokkal több időnk van arra, hogy közösen programot csináljunk. Hiszen én már az egyetemmel is végeztem, így nem kell kettő felé figyelnem, csak dolgozni járok. Szóval van időnk mindannyiunknak arra, hogy közösen elmenjünk valahova. Ennek örülök, mert idáig nem volt sok időnk arra, hogy közösen csináljunk valamit, főleg, hogy egy időre ösztöndíjjal külföldre mentem, szóval van mit bepótolnunk.