Mit is érhet a számítástechnika olcsó vps nélkül?!

Nem vagyok egy nagy számítástechnológus, de azt még én is tudom, hogy a nagy rendszerek mit sem érnek olcsó vps nélkül. Egyszerűen haladni kell a korral, hiszen a régi Nokia készülékek is hol vannak már, pedig épphogy csak 10-15 év telt el azóta, hogy még menőnek számítottak. A számítástechnikában ez ugyanúgy, vagy még fokozottabban igaz, hiszen villámgyorsan fejlődik és változik a világ ezen a területen (is).

A VPS, vagyis Virtual Private Server a nevében is magában hordozza, hogy egy virtuális szerverről van szó. Ez a gyakorlatban valójában annyit jelent, hogy a szerver nem képez fizikailag különálló egységet, tehát nem egy külön számítógép, hanem egy rendkívül nagy teljesítménnyel bíró szerver (tehát számítógép) egy része. Azért van erre lehetőség, mert ezek az elképesztő teljesítményű szerverek gyakran pont ezért nincsenek kihasználva, mert egyszerűen nincs szükség ilyen irdatlan technikára.

Összehasonlítva a fizikailag különálló szerverekkel viszont pontosan ugyanazt tudja egy VPS is, tehát a tárhely ugyanakkora lesz, a memória is és teljesítményben is ugyanazt tudja. Nemes egyszerűséggel tényleg arról van szó, hogy a komolyabb teljesítményű rendszerek általában nagyon kihasználatlanok, de ezzel a módszerrel a kecske is jól jár, meg a káposzta is megmarad, hogy ilyen rendkívül költői hasonlattal éljek.

Ha kedvező áron szeretnétek ilyen virtuális szervert bérelni, akkor látogassatok el a RackForest honlapjára, a www.rackforest.hu oldalra. Ők egy olyan vállalkozás, akik többek között olcsó vps hostinggal is foglalkoznak, hiszen már akár havi 1500 forinttól lehet náluk szervert bérelni.

Ráadás, hogy ezt a szolgáltatást akár azonnal üzembe is lehet helyezni, nem kell hosszadalmas visszaigazolásra és üzenetváltásokra várni. Meg kell rendelni, kifizetni és már mehet is a mulatság. Egy nagyon rugalmasan és egyszerűen testreszabható rendszert kapunk a pénzünkért cserébe, amin persze mi választjuk meg a szoftvereket és az operációs rendszert és mindennek mi vagyunk a rendszergazdái. A folyamatos biztonsági mentés gondoskodik arról, hogy még csak véletlenül se futhassunk bele bármilyen adatvesztési fiaskóba. Ha pedig mégis bármilyen problémánk adódna, arra ott van a 24 órás telefonos ügyfélszolgálat, akik a hét bármelyik napjának bármelyik percében a segítségünkre vannak, ha szükséges.

Nézzetek körül az olcsó vps csomagok világában, a RackForest oldalán és garantálom nektek, hogyha komolyak a szándékaitok, akkor itt könnyedén megoldásra lelhettek, az igényeiteknek megfelelően.