Nem könnyű az élet egy programozóval

Magam sem hittem volna, hogy egy programozóval ilyen nehéz lesz az élet, persze nem panaszkodás képen írom. A párom a munkájának él, és nem csak a munkahelyén dolgozik, hanem haza is hozza, amit nem tudott bent megcsinálni. A programozók élete sem könnyű, kezdve a könnyebb feladatoktól, mint egy honlap megszerkesztése és annak üzemeltetése, hogy mindig kifogástalanul működjön és mindig új impulzusokat tartalmazzon. Mindig naprakésznek kell lennie egy jól működő honlapnak, ezt meg is értem, és én is, hogy ha ellátogatok kedvenc webhelyemre azt várom, hogy megfelelő módon működjön. Így nagyon toleráns vagyok az emberemmel, hogyha a munkájáról van szó, igaz némileg a fürdőszoba felújításunk kapcsán több segítséget vártam tőle, de a számítástechnika és a programozás mindig elvonta őt a feladattól.

Egyfelől ez nem okozott akkora nagy problémát, mert találtam egy remek oldalt, ahol olyan ötleteket, tanácsokat találtam fürdőszoba felújítással kapcsolatban, amit megfogadva és az általuk leírt ütemtervet tartva könnyűszerrel véghez tudtam vinni a párom kis segítségével is a fürdőszoba felújítást.

A kis fürdőszobánk mérete mely 7 négyzetméter némi aggodalomra adott első körben okot, hiszen az eredi elrendezését is meg szerettem volna változtatni, ez azzal járt, hogy a vízvezetékeket és az elektromos vezetékeket is le kellett cserélni, természetesen körszerűbbekre, és át is helyeztük őket a mesterekkel. Nagyon jó, hogy rátaláltam erre a remek oldalra, hiszen remek ötleteket találtam a kis fürdőszoba tekintetében. Remek kifejezéseket olvastam az oldalon, melyet a szakemberekkel történő beszélgetések alkalmával fel is tudtam használni, így rögvest egy nyelvet beszéltünk, nem néztek rám kérdően, hogy mit is szeretnék, elmondtam nekik szaknyelven. Ez kifejezettem akkor volt hasznos, amikor a csempe kérdést tárgyaltuk, megvolt a vezetékek áthelyezése, így jöhetett a csempe. A vezetékek és majdan a zuhanytálca és a mosdó, WC és úgy lett elhelyezve, az oldal tanácsait megfogadva, hogy a kis fürdőszoba adottságai a lehető legjobb módon legyenek kihasználva. A praktikákat megfogadva, lehet csak optikailag tűnik nagyobbnak a tér, de szellősebb lett a fürdőn. Visszatérve a csempe kiválasztásához, az oldalon számos bejegyzést olvastam arról, hogy milyen csempék számítanak mostanság divatosnak, trendinek, amin nagyon meglepődtem az az volt, hogy fekete, csillámos csempe nagy teret hódít napjainkban. De tudtam az oldalnak köszönhetően, hogy a mi kis fürdőszobánkba sötét csempe nem illik, mivel a teret kisebbítené. Ezért a divatos fekete, illetve a vizet szimbolizáló kék helyett, valami visszafogottabbat választottunk, – igen a többesszám itt él- ugyanis a párom is segített a csempe kiválasztásában, mivel a helyiséget ő is fogja használni, gondoltam ennyi csak kitelik az idejéből. De azt, hogy hogyan is legyen lerakva az a csempe már én döntöttem el, persze ennek a meghatározásában is nagyon nagy szerepe volt annak a remek oldalnak, amelyre a felújítás alatt végig támaszkodtam, és a cikkei, bejegyzései, tanácsait megfogadva menedzseltem a felújítást. Ahogy az oldalon olvastam is a csempének számos lerakási módja van, a legnépszerűbbek a sima, és a diagonál. Az oldal nagyszerűen kifejtette, hogy mit is takar a diagonál lerakási mód, nekem pedig több sem kellett, a szakiknak megmondtam, hogy én diagonálban szeretném ha leraknák a csempét, ők pedig ennek rendkívüli módon örültek, hogy még ennek a módnak is utána néztem és tudom. Minden tudásomat a remek oldalnak és a tanácsainak köszönhetem, mely megkönnyítette a felújítási munkamozzanatokat.