A műhely padlófűtése utólag sem akadály

Idén a nyári meleg elég sokáig tartott, így joggal merült fel a kérdés kollégáimban, hogy miért kezdünk októberben a fűtésszezonon gondolkodni ügyvezető társammal. A tavalyi helyzetből kiindulva muszáj volt valami költséghatékonyabb megoldást keresnünk: hideg és hosszú tél volt, a gáznak az ára a kerületünkben nagyon felszökött, így a szervizben nemcsak az alapvetően használt magasabb áramhasználatára kellett figyelnünk, hanem a gáz mennyiségére is, azaz, hogy mennyire volt meleg vagy sem nálunk. Ennek köszönhetően döntöttünk úgy, hogy az éven a szezon előtt kezdünk el valami jobb megoldást keresni, ami hosszútávon mindenképp kifizetődő lenne. A lehetőségeinket és a helyiség adottságait latolgatva kellett rádöbbennünk, hogy nem minden – addig nagy eséllyel gondolt – fűtőrendszer jöhet szóba nálunk, csak a kazán vagy az elektromos padlófűtés. 

A kazán telepítésének jártunk utána először, de az hamar ki is derült, hogy az épületben, ahol az irodánk van, egyszerűen kivitelezhetetlen lenne a dolog azokkal a feltéttelekkel, amiket találtam a környékünkön. A második opció az elektromos padlófűtés volt, így hamar át is terelődött a figyelem arra. Eddig arról hallottam, hogy építkezéseken és felújítások során előszeretettel térnek át erre a fűtésrendszerre, főleg, mert így utólag nem kell a padlót felszedni és az nem is tanácsos. Mivel nálunk már minden adott volt, az esélytelenek nyugalmával néztem azért után, hátha mégis találok valami megoldást. Ekkor bukkantam rá az elektromospadlofutes.info oldalra, ahol olyan rendszerrel dolgoznak, amivel padlófűtés utólag is viszonylag könnyen telepíthető mindenfajta komolyabb kár vagy változtatás nélkül. Még egy kis böngészés után felvettem velük a kapcsolatot és a következő héten meg is érkezett a szakember a műhelybe a helyszíni felmérésre. Akkor megbeszéltük a szakértővel, hogy mire gondoltunk, mi az a terület, aminek a lefedésére szükségünk lenne és hogyan lehetne azt megvalósítani. Nagyon szimpatikus felfogása volt és tetszett, hogy úgy állt hozzá a dolgoknak, hogy nincs olyan probléma, amit ne lehetne így vagy úgy megoldani. A felmérést követően első körben egy árajánlatot kaptunk a korábban megbeszélt paraméterekkel. Ügyvezető társammal egy rövidebb tanakodás után úgy döntöttük, hogy őket választjuk a fűtésrendszer korszerűsítésére a műhelyben, mert őszintén szólva náluk jobb ajánlatot nem is kaptunk, hozzáállást és szakértőket pedig nem találtunk – magasra tették a képzeletbeli színvonal lécet és ez nagyon tetszett.

Az árajánlat elfogadását és az anyagi dolgok tisztázását követően nem sokkal később el is kezdődött a kivitelezés. Néhány kérdés ugyan laikusként felmerült bennünk, de nagyon segítőkészek voltak és mindig a rendelkezésünkre álltak. A telepítés megkezdése előtt szükség volt még a burkolat felszedésére is, amit bár a cég nem csinált, készségesen segítettek abban, hogy a lehető leggördülékenyebben menjen a dolog. Ezután a telepítés előtti napon még megkerestek és megbeszéltük az utolsó részleteket is. Másnap korán érkeztek és viszonylag hamar meg is voltak. Érdekes volt látni, hogyan készül egy ilyen modern rendszer és mire kell figyelni a megfelelő működéshez. A fűtőszőnyegekben elhelyezett amorf szálak és a lapok végül is összeollózása kicsit mulatságos látvány volt, de összességében egy jó élmény. 

A telepítésnek már pár hete, azóta pedig a hidegebb idő, vagy mondhatjuk úgy is, hogy a tél is beköszöntött hozzánk és teljes meggyőződéssel állíthatom, hogy az éven az egyik legjobb ötletünk volt a beruházás: nagyon gyorsan felmelegszik egy hosszabb leállás után is, sőt, az új okos termosztátnak köszönhetően már a napi programozást is sikerült beállítanunk, így nem kell a hőmérséklet állítgatásával foglalkozni nap mint nap. Mindenki nagyon szereti bent is, több kolléga is jelezte, hogy sokkal jobb a rendszer az eddigi gázfűtésnél. Sőt, néhányan már el is kérték a cég elérhetőségeit, aki a műhelyben csinálta! Összességében tényleg profi munkát végeztek és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel.

padlófűtés utólag